Fredagsintervjun!

image40

Vi har fått äran att intervjua designern Sandra Isaksson som driver företaget
Isak.co.uk! Ovan ser du ett antal av hennes fina alster.   

När började du din karriär som designer?
Jag tog examen sommaren 2004 och började då frilansa och startade upp min design studio Sandrda Isaksson graphic Design & ILlustraion. Hösten 2006 startade jag upp Isak. Nu delar jag min tid mellan Isak och att frilansa som formgivare för andra Svenska och Brittiska företag. 


Vilka utbildningar har du gått?

Jag läste 5 år på Designskolen Kolding i Danmark, grafisk design & illustration. Innan dess gick jag estetiskt gymnasium och ett år på en folkhögskola. 

Var finner du din inspiration? (En klassisk fråga, men ack så intressant!)
Överallt! Åka ner till London över dagen, gå på utställningar, läsa böcker. Mat, resor, andra kulturer... Min son inspirerar mig på barnfronten, berättar för mig vad jag ska rita. Jag läser också bloggar. 

Har du någon favoritdesigner?
Jag är barnsligt förtjust i Olle Exell. Favoritdesigners brukar växla, de kommer och går... Finns många bra Japanska designers, bla Cozy Tomato, just nu tycker jag men generellt gillar jag det lite retro och gammeldags. 

Vilken av dina mönster/produkter är du mest stolt över?
Barnplanscherna, för att de fyller en sådan bra funktion samtidigt som de är väldigt dekorativa. Blossom & Bill är också skojiga.  

Vad är svårast med att jobba som designer?
Det svåraste måste väl vara att etablera sig tror jag. Att sälja sig själv. Det kan ju ta tid. 

Slutligen, vad har du för tips till de som vill jobba som designers?
Att man ska göra det man brinner för, aldrig ge upp. Inte "prostituera" sig om man kan undvika det, dvs arbeta med ngt man egentligen inte tycker om - för då tar man död på glädjen och kreativitetet enligt min mening.Mitt bästa tips är: Ha roligt! Man ska ha roligt på jobbet! Det är viktigt.

Kommentarer
Postat av: Weronica

Roligt att läsa intervjun och kul att se att du har kommit igång med bloggen! Jag lär kika in ofta. Förresten - stort grattis till magen :-)!

Postat av: Anna Öst

Tack Weronica! Ja, det känns himla kul, båda sakerna. :-)

2007-06-08 @ 15:30:35
URL: http://www.akvihome.se

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback