Nu tar bloggen sommarledigt!

Bloggen tar semester och är åter i slutet av sommaren! Ses då!


Midsommarmat!

image50

Behöver du inspiration för din midsommarmat? Ica har  goda förslag och recept till mat du kan ha på din buffé! Vad sägs tex om laxtartar i dubbelt bröd, eller kanske mascarpone och jordgubbstårta? Kika in på
ICA!


Rislampans återkomst

image48

Rislampor har varit på modet ett tag nu. Jag har precis nu börjat vänja mig vid dem och faktiskt börjat uppskatta dem igen. Har ju liksom redan upplevt den eran tidigare, eftersom jag är född på 70-talet. Men nu har jag faktiskt insett att de  fortfarande ääär riktigt coola! Dessa hittade jag på
http://akaristore.stores.yahoo.net .

Nästan som en klänning!

image47

De här snygga förklädena hittade jag på
Wishing Fish. Toppen att ha då man väntar gäster men ändå måste stå i köket och grejja. Nästan som riktiga klänningar faktiskt.

Designhotell

image46

Vet ni att det finns en webb-sida där man kan boka rum på design-hotell? Kika in på
www.designhotels.com så hittar ni fantastiska hotell! Ett trix är att varva mellan lyxigt och ruffigt när man åker på semester, då uppskattar man lyxen desto mer!

I like!

image45

Wow, dessa koppar är fantastiska! Så härligt somriga och romantiska! Det är Karin Eriksson som designat dessa. Kolla in mer på
http://www.karineriksson.se .

Vagnen hämtad!

image44
Nu har vi hämtat vagnen! Väldigt overkligt måste jag säga men ytterligare ett steg i att förstå att vi faktiskt kommer ha en till familjemedlem om några veckor. Vi har provkört vagnen och är supernöjda. Hur lättkörd som helst! Svängradien är kanon! Blev alltså en duovagn, dvs till vänster ser ni hur den ser ut när man har liggdelen på och till höger har den sittdelen på. Sittdelen går även att ha i helt nedfällt läge om den lilla vill sova. Se återförsäljare på
Roll About!

Tema Brickor!

image41
Jag älskar brickor! De känns så lyxigt att bära en tjusig bricka ut  till vardagsrummet eller trädgårdsbordet. De två översta brickorna kommer från
Svenskt Tenn och är designade av Estrid Ericsson respektive Josef Frank. Har egentligen tröttnat lite på Josef Frank men den här blå tycker jag står sig fortfarande!

Den svarta brickan är designad av Viktoria på AnnaViktoria och den rosa är från Isak.co.uk, design Sandra Isaksson. Båda finns att köpa hos Akvi Home.

Fredagsintervjun!

image40

Vi har fått äran att intervjua designern Sandra Isaksson som driver företaget
Isak.co.uk! Ovan ser du ett antal av hennes fina alster.   

När började du din karriär som designer?
Jag tog examen sommaren 2004 och började då frilansa och startade upp min design studio Sandrda Isaksson graphic Design & ILlustraion. Hösten 2006 startade jag upp Isak. Nu delar jag min tid mellan Isak och att frilansa som formgivare för andra Svenska och Brittiska företag. 


Vilka utbildningar har du gått?

Jag läste 5 år på Designskolen Kolding i Danmark, grafisk design & illustration. Innan dess gick jag estetiskt gymnasium och ett år på en folkhögskola. 

Var finner du din inspiration? (En klassisk fråga, men ack så intressant!)
Överallt! Åka ner till London över dagen, gå på utställningar, läsa böcker. Mat, resor, andra kulturer... Min son inspirerar mig på barnfronten, berättar för mig vad jag ska rita. Jag läser också bloggar. 

Har du någon favoritdesigner?
Jag är barnsligt förtjust i Olle Exell. Favoritdesigners brukar växla, de kommer och går... Finns många bra Japanska designers, bla Cozy Tomato, just nu tycker jag men generellt gillar jag det lite retro och gammeldags. 

Vilken av dina mönster/produkter är du mest stolt över?
Barnplanscherna, för att de fyller en sådan bra funktion samtidigt som de är väldigt dekorativa. Blossom & Bill är också skojiga.  

Vad är svårast med att jobba som designer?
Det svåraste måste väl vara att etablera sig tror jag. Att sälja sig själv. Det kan ju ta tid. 

Slutligen, vad har du för tips till de som vill jobba som designers?
Att man ska göra det man brinner för, aldrig ge upp. Inte "prostituera" sig om man kan undvika det, dvs arbeta med ngt man egentligen inte tycker om - för då tar man död på glädjen och kreativitetet enligt min mening.Mitt bästa tips är: Ha roligt! Man ska ha roligt på jobbet! Det är viktigt.

Böcker att inspireras av

image39
Ibland kan inspirationen verkligen ta slut och man kan behöva hjälp på traven. Eller man kanske bara vill drömma sig bort bland vackra färger och mönster för ett tag för att sedan åter kunna njuta av sitt stilrena (kanske på gränsen till fööör stilrent) hem ett tag. Tricia sparar dock inte på färger och mönster! De här tre böckerna hittade jag på hennes hemsida
http://www.designersguild.com men de går säkerligen att inhandla i Sveriges bokaffärer också.

Porslin som tavlor

image38
Mel Robson i Brisbane har designat dessa underbara tavlor i porslin. Vackra att hänga upp en och en eller som i grupp på bilden ovan. De kan inhandlas på
http://www.etsy.com . Vet dock inte om det går att handla från Sverige. Värt att kolla upp!

Ny butik med dekorer!

image37
Vera har startat en jättefin butik med olika typer av dekorer! Gå in och kika på
Vimsa Dekor och njut! Jag föll för en massa mysiga barnmotiv.


Ovanliga former på smycken!

image36

Jag har hittat en web-shop,
2modern, som jag bara älskar att kika runt i. Den har ett gäng läckra grejer i olika kategorier. Bland annat hittade jag dessa ovangliga halsband som man bara blir så glad av att titta på! I love!